ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Proiecte in derulare

 

Premiul European Valley

Faci parte dintr-o organizație care sprijină voluntarii în vederea validării competențelor dobândite sau în care se promovează idei inovative?

Acum ai șansa să promovezi voluntariatul la un alt nivel!

Competiția Europeană a organizațiilor care lucrează cu voluntari a fost oficial lansată.

Competeția se adresează acelor organizații care își vor prezinta în cel mai creativ mod proiectele de învățare, ținând cont de toate cele trei dimensiuni relevante ale unei competențe (cognitivă, afectivă și comportamentală).

Ceremonia europeană de premiere de la Marseille

Cele mai inovative trei contribuții vor fi premiate în cadrul Ceremoniei europene de la Marseille din data de 16 februarie 2016, în prezența experților în domeniul evaluării și validării competențelor. Certificatul European de recunoaștere va fi însoțit și de promovarea intense a celor 3 idei în mediul online prin intermediul website-ului proiectului.

Valley este un proiect European co-finanțat prin programul ERASMUS+ (Acțiunea heie 2: Parteneriate strategice în domeniul de tineret). VALLEY urmareste sa evidentieze aspectele invatarii in activitatea de voluntariat prin dezvoltarea unei noi abordari de promovare a voluntariatului in randul tinerilor. Competentele dobandite pe parcursul activitatilor de voluntariat sunt validate in cadrul proiectului prin LEVEL5 system.

Detalii privind proiectul si competitia gasiti pe website-ul proiectului http://valley-eu.org/ 

 

VALLEY, Sistem de Validare a Experiențelor de Învățare continuă a Tinerilor voluntari

Despre proiect

VALLEY este un proiect desfășurat pe o perioadă de 2 ani, co-finanțat din programul Erasmus+, Acțiunea 2 – Parteneriate strategice în domeniul tineretului.
VALLEY urmărește îmbunătăţirea dimensiunii de învățare în cadrul activităţii de voluntariat prin crearea unui nou model de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor ca resursă importantă de dezvoltare personală și de validare a abilităților și competențelor dobândite de aceştia pe parcursul experienței de voluntariat. Proiectul va facilita transferul acestui mod de învățare și spre alte dimensiuni ale vieții de zi cu zi a oamenilor pentru a-i ajuta să înţeleagă beneficiile globale ale serviciului de voluntariat în termeni de integrare socială și (re)angajare, participare civică, oportunități de mobilitate, etc.

Obiectivele proiectului

VALLEY are ca scop îmbunătăţirea dimensiunii de învățare în cadrul activităţii de voluntariat prin crearea unui nou model de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor ca resursă importantă de dezvoltare personală. Competențele dobândite pe parcursul activității de voluntariat vor fi validate printr-un sistem inovativ de validare – sistemul LEVEL5.

Proiectul va facilita transferul acestui mod de învățare și spre alte dimensiuni ale vieții de zi cu zi a oamenilor pentru a-i ajuta să înţeleagă beneficiile globale ale serviciului de voluntariat în termeni de integrare socială și (re)angajare, participare civică, oportunități de mobilitate, etc.
Activitățile proiectului vor implica atât tinerii care fac parte deja dintr-o activitate de voluntariat, cât și tinerii care nu au experimentat niciodată o astfel de activitate (mai ales tinerii NEETs care nu sunt încadraţi profesional, nu urmează un program de educaţie sau formare și tinerii afectaţi de migranție).