ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Evenimente

Deschirerea oficiala a Scolii Nationale a Femeilor Manager

alt Ieri, in data de 15 ianuarie 2012 a avut loc inaugurarea Scolii Nationale a Femeilor Manager, structura care va avea un impact deosebit in ceea ce priveste combaterea discriminarii de gen pe piata fortei de munca.

Evenimentul a debutat cu o conferinta de deschidere care s-a derulat la Centrul Regional de Afaceri Timisoara la care au participat invitatul special - doamna Sulfina BARBU, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale precum si alti peste 170 de invitati - reprezentanti ai autoritatilor locale, mediului de afaceri, organizatiilor neguvernamentale, institutiilor de invatamant superior si ai mass-media.


Eveniment de deschidere


Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România, A.P.F.R. Timişoara are deosebita plăcere de a anunţa public deschiderea unei noi structuri sabile de învăţământ în domeniul managementului şi antreprenoriatului, dezvoltată la nivel naţional cu scopul reducerii dezechilibrelor de gen pe piaţa forţei de muncă din Romania pe poziţii calificate şi înalt calificate: Şcoala Naţională a Femeilor Manager


Craciunul  beneficiarele APFR

Dupa un an plin de activitati, campanii si lupta pentru si alaturi de clientele noastre vine momentul sa ne oprim, sa privim cu atentie in jur si sa observam schimbarile.

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania - APFR Timisoara va sarbatori si in acest an "Craciunul beneficiarelor APFR".


Acest eveniment este o traditie a Centrului de Consiliere, Asistenta Sociala si Interventie in Criza al APFR Timisoara si doreste sa aduca un zambet in inimile si pe buzele clientelor si copiilor acestora Scopul evenimentului este de a crea o atmosfera de sarbatoare, de pace si confort pentru a veni in ajutorul beneficiarelor APFR - mame singure sau cu copii, aflate in dificultate financiara si care se confrunta cu probleme de violenta in familie.

alt
APFR Timisoara organizeaza o noua campanie de recrutare de voluntari pentru activitatea de consiliere telefonica si consiliere psiho-sociala pentru victimele violentei in familie si abuzului sexual, care se desfasoara in perioada octombrie-decembrie 2011, in cadrul programelor de voluntariat Telefonul Albastru si Echipa de Interventie.

Telefonul Albastru este o linie telefonica de criza pentru victimele violentei domestice si abuzului sexual prin care se ofera consiliere si suport psihologic victimelor prin telefon.

Echipa de Interventie este un program de voluntariat care consta in preluarea zilnica a cazurilor de violenta domestica si abuz sexual de la Institutul de Medicina Legala, oferindu-se consiliere psiho-sociala acestora in cadrul unui birou special amenajat.

Persoanele care pot accesa programele sunt studenti la psihologie si asistenta sociala, care doresc sa dobandeasca experienta practica in consiliere psiho-sociala, sa-si dezvolte abilitati specifice profesiei dar si muncii in mediul organizational, sa lucreze direct cu beneficiarele.
alt
Campania  "Iubirea nu naste violenta"

alt Cu prilejul zilei de Dragobete, Asociatia Pentru Promovarea Femeii din Romania - A.P.F.R Timisoara in colaborare cu Directia de Asistenta Comunitara Lugoj, Colegiul National Coriolan Brediceanu, Lugoj si Paradisul Copiilor Lugoj a organizat o campanie sub genericul "Iubirea nu naste violenta". Campania s-a desfasurat in data de 24 februarie 2010, intre orele 10:00 - 22:00, in Timisoara, incinta Iulius Mall - zona Sarra Blue si in intervalul 10:00 - 16:00 in Lugoj, Strada Mocioni, Zona Centrala Piata I.C. Dragan.


Pentru a sensibiliza trecatorii si pentru a evidentia iubirea eterna in care conflictele nu au fost rezolvate prin violenta, voluntarii APFR s-au costumat in cupluri celebre (Romeo si Julieta, Cezar si Cleopatra, etc.) iar un grup de tineri muzicieni a interpretat live melodii pe tema iubirii.


Craciunul vine mai repede pentru beneficiarele APFR

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania - APFR Timisoara aduce putina lumina si caldura beneficiarelor sale si copiilor acestora sarbatorind si in acest an "Craciunul beneficiarelor APFR".


Scopul evenimentului este de a crea o atmosfera de sarbatoare, de pace si confort pentru a veni in ajutorul beneficiarelor APFR - mame singure sau cu copii, aflate in dificultate financiara si care se confrunta cu probleme de violenta in familie.

alt