ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Evenimente

Servicii gratuite de suport

In anul 2010 organizatia va oferi în continuare servicii gratuite cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Timiş şi al Unicredit Tiriac Bank.

Organizatia beneficiaza in acest an de subventionarea serviciilor de catre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale care ofera o subventie lunara de 2.250 lei. De asemenea, serviciile oferite victimelor violentei domestice si abuzului sexual sunt sprijinite de catre Unicredit Tiriac Bank - Fundatia Unidea prin programul Gift Matching printr-o spnsorizare în valoare de 10.000 euro.

Campanie cu prilejul zilei de Dragobete - "Iubirea nu naste violenta!" alt

Cu prilejul zilei de Dragobete Asociatia Pentru Promovarea Femeii din Romania - A.P.F.R Timisoara in colaborare cu Directia de Asistenta Comunitara Lugoj, Colegiul National Coriolan Brediceanu, Lugoj si Clubul Copiilor Lugoj organizeaza o campanie sub genericul "Iubirea nu naste violenta",


Educatie pentru toate varstele

A.P.F.R. organizeaza in cadrul proiectului european Doing2Learn un nou grup de formare...pentru persoanele cu varsta de peste 50 de ani. 12 persoane au intrat intr-un program educational care vizeaza schimbul de experienta si bune practici intre cursantii din 5 tari europene (Finlanda, Italia, Germania, Wales, Slovacia). Participantii vor avea posibilitatea de a:

ROUTES PROJECT

52 de publicatii cu privire la fenomenul migratiei, 10 interviuri cu emigranti, 2 interviuri cu imigranti, 2 studii de caz si 6 acte legislative au fost colectate si analizate in perioada martie-septembrie 2009 de catre o echipa de 12 cercetatori seniori (profesori de istorie si engleza din cadrul a 5 scoli din Timisoara - Liceul Teoretic J. L. Calderon, Liceul pedagogic „Carmen Sylva", ECO Scoala „Tache Ionescu", Scoala cu clasele I-VIII nr 22, Liceul teoretic"W. Shakespeare") si 35 de cercetatori juniori (elevi cu varsta cuprinsa intre 13-16 ani).

Rezultatele cercetarii au fost incluse intr-un raport national de cercetare si au fost prezentate in perioada 1-2 octombrie 2009 in cadrul celei de-a doua intalniri internationale a echipei de management. Materialele culese si analizate atat la nivel national, cat si la nivel international (in state precum Marea Britanie, Italia, Belgia, Franta, Slovenia, Germania) sunt disponibile la http://routes.pixel-online.org/index.php.

alt
A.P.F.R. in Programul Gift Matching
Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania a intrat in programul Gift Matching cu proiectul "Centrul de Consiliere, Asistenţă Socială şi Intervenţie în Criză pentru femeile victime ale violenţei în familie" .Ambasadorul din partea UniCredit Tiriac Bank - Mihai Marius va promova acest proiect, subliniind importanta implicarii tuturor in rezolvarea unei probleme care afecteaza societatea actuala - violenta asupra femeii.
Academia de Vara „TINERI PENTRU VIITOR"

D.K.M. Training si A.P.F.R Timisoara lanseaza un nou program de educatie non-formala pentru tinerii intre 16 si 22 de ani. Cu o vasta experienta in domeniul educatiei pentru tineri, D.K.M. Training si A.P.F.R. Timisoara va propune dezvoltarea unui set complex de abilitati personale si profesionale in cadrul unui mediu dinamic si profesionist.