ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Evenimente

Prezentari pe tema violentei in familie in scoli si licee din judetul Timis

alt
Cercetarile arata ca trauma copiilor care asista la acte de violenta in familie, chiar daca nu sunt ei victime directe, este mai intensa si cu consecinte mai dramatice si mai de lunga durata decat in cazul copiilor care sunt victime directe ale abuzurilor si neglijarii din partea parintilor. Crescand intr-o familie in care exista violenta, nevoile copiilor (de siguranta, de viata ordonata, de dragoste) nu sunt asigurate. Acestia pot dezvolta probleme de ordin fizic, emotional si comportamental: tulburari de comportament, scaderea randamentului scolar si abilitatii cognitive, nesiguranta si scaderea increderii in sine, aparitia unor comportamente antisociale (tendinte infractionale), izolare afectivã si sociala, dificultati in comunicare. Crescand intr-un mediu cu violenta copiii ajung sa accepte abuzurile, pe care le considera ca fiind normale, sau devin la randul lor violenti. Se impune astfel acordarea unei atentii deosebite acestei problematici si  educarea copiilor si adolescentilor.

APFR Timisoara organizeaza o noua campanie de recrutare de voluntari pentru activitatea de consiliere telefonica si consiliere psiho-sociala pentru victimele violentei in familie si abuzului sexual, care se desfasoara in perioada octombrie-decembrie 2010, in cadrul programelor de voluntariat Telefonul Albastru si Echipa de Interventie.

Telefonul Albastru este o linie telefonica de criza pentru victimele violentei domestice si abuzului sexual prin care se ofera consiliere si suport psihologic victimelor prin telefon.

Echipa de Interventie este un program de voluntariat care consta in preluarea zilnica a cazurilor de violenta domestica si abuz sexual de la Institutul de Medicina Legala, oferindu-se consiliere psiho-sociala acestora in cadrul unui birou special amenajat.
alt

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, A.P.F.R. Timisoara, partener european in cadrul proiectului ACT NET, proiect finantat prin programul GRUNDTVIG si coordonat de Universitatea Kassel din Germania are placerea de a va invita incepand cu ziua de vineri, 22 octombrie 2010, ora 14.00 la sediul organizatiei din str. Letea, nr. 46, Timisoara unde se va desfasura:

Cursul gratuit „Evaluarea servicilor sociale" - LEVEL 5, Sistem cubic de vizualizare a rezultatelor interventiei -


alt
Programul  „Voluntariat pentru Timisoara!"

Programul „Voluntariat pentru Timisoara!", aflat deja la a III - a editie, s-a derulat in perioada iulie-august 2010 si a avut in vedere cresterea gradului de implicare a tinerilor in programele de voluntariat care se adreseaza domeniului social din Timisoara, grupul tinta fiind astfel reprezentat de tineri voluntari implicati in sustinerea servicilor de consiliere psihologica pentru femeile victime ale violentei in familie si abuzului sexual.
Competiţia „Tineri pentru viitor"

"Pentru că puterea celor tineri stă în fapte"


A.P.F.R. Timişoara organizează în cadrul programului Academia „Tineri pentru viitor" o competiţie specială pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani. Fiecare dintre persoanele interesate pot participa cu o lucrare proprie (eseu, poezie, fotografie, pictură, etc.) legată de una din tematicile programului:

- Limbajele iubirii

- Liderii mileniului III

- De vorbă cu tine însuţi

- Puzzle-ul e în mâinile tale

- Fii internaţional!

Pastele beneficiarelor APFR

 

Sarbatorile pascale sunt pentru cei mai multi dintre noi prilej de bucurie si nadejde. Cu aceasta ocazie echipa APFR  doreste sa creeze un  cadru de sarbatoare pentru beneficiarele sale - persoane care in aceasta perioada trec prin momente mai dificile in familie.

Astazi, 31 Martie 2010, ora 17.30 la sediul organizatiei va fi desfasurat un eveniment  pentru beneficiarele APFR,  participand in total 27 de persoane (10 doamne si 17 copii ai acestora). Se vor schimba impresii si se vor impartasi emotii, nelipsind gustarile si cadourile - obiecte de imbracaminte si alimente traditionale de Paste.