ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA
..............................................................................................................................................................
Inaugurare "Centru Anti-Mobbing Timisoara"
(29 mai 2012, Timisoara)

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania inaugureaza in 29 mai 2012 primul Centru Anti-Mobbing din Regiunea de VEST - Centrul Anti-Mobbing Timisoara. In cadrul Centrului vor fi oferite peste 30 de tipuri de servicii de suport adresate femeilor victime ale fenomenului de mobbing, de la informarea si consilierea psiho-sociala, oferirea de suport juridic si psihologic, medierea conflictelor si integrarea pe piata muncii.


Termenul de mobbing se poate defini ca o serie de comportamente si acte ostile la locul de munca, realizate in mod sistematic şi continuu (cu o durata de cel putin sase luni) care vizeaza o anumita persoana, in vederea izolarii si marginalizarii acesteia.


Efectele negative ale fenomenului pot fi intalnite atat la nivelul individului (deteriorarea sanatatii psihofizice, a calitatii vietii afective, relationale, profesionale), cat si la nivelul organizatiilor (alterarea atmosferei din cadrul intreprinderii, costuri cu despagubiri si inlocuirea personalului, contencios). Impactul negativ se rasfrange asupra intregii colectivitati cu costuri directe si indirecte, datorate bolii, somajului sau pensionarii premature a persoanelor implicate.


Centrul Anti-Mobbing Timisoara este o structura dezvoltata in cadrul proiectului "Sprijin Femeilor Discriminate pe Piata Muncii", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.