ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA
Campania  "Iubirea nu naste violenta"

alt Cu prilejul zilei de Dragobete, Asociatia Pentru Promovarea Femeii din Romania - A.P.F.R Timisoara in colaborare cu Directia de Asistenta Comunitara Lugoj, Colegiul National Coriolan Brediceanu, Lugoj si Paradisul Copiilor Lugoj a organizat o campanie sub genericul "Iubirea nu naste violenta". Campania s-a desfasurat in data de 24 februarie 2010, intre orele 10:00 - 22:00, in Timisoara, incinta Iulius Mall - zona Sarra Blue si in intervalul 10:00 - 16:00 in Lugoj, Strada Mocioni, Zona Centrala Piata I.C. Dragan.


Pentru a sensibiliza trecatorii si pentru a evidentia iubirea eterna in care conflictele nu au fost rezolvate prin violenta, voluntarii APFR s-au costumat in cupluri celebre (Romeo si Julieta, Cezar si Cleopatra, etc.) iar un grup de tineri muzicieni a interpretat live melodii pe tema iubirii.


Pe toata durata campaniei au fost derulate mai multe actiuni inovative si de impact, fiind informate peste 2300 de persoane prin intermediul materialelor informative distribuite (carti de vizita, fluturasi continand informatii referitoare la efectele distructive ale violentei in familie si serviciile care pot fi accesate de catre victime).

Diverse obiecte si servicii au fost puse la dispozitia trecatorilor in schimbul unor donatii catre APFR: obiecte specifice zilei indragostitilor realizate manual de voluntarii si beneficiarele asociatiei; un cadru foto in forma de inima unde cuplurile au avut posibilitatea sa isi faca o fotografie inedita; picturi faciale pentru copii.

In Timisoara a fost colectata suma de 835 lei care va fi utilizata in folosul comunitatii, in special al femeilor si fetelor victime si potentiale victime ale violentei in cuplu si abuzului sexual.