ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/apfr/public_html/inactiv/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Comunicate

CAMPANIA „IUBIREA NU NASTE VIOLENTA"

Cu prilejul zilei de Dragobete, Asociatia Pentru Promovarea Femeii din Romania - A.P.F.R Timisoara in colaborare cu Directia de Asistenta Comunitara Lugoj, Colegiul National Coriolan Brediceanu, Lugoj si Paradisul Copiilor Lugoj organizeaza o campanie sub genericul "Iubirea nu naste violenta", care isi propune sa antreneze un numar cat mai mare de membri ai comunitatii locale intr-o campanie civica si educationala proactiva, consacrata constientizarii, prevenirii si combaterii violentei domestice, precum si responsabilizarii, in special a tinerilor, privind relatia de cuplu.


Campania se va desfasura in data de 24 februarie 2010, intre orele 10:00 - 22:00, in Timisoara, incinta Iulius Mall - zona Sarra Blue si in intervalul 10:00 - 16:00 in Lugoj, Strada Mocioni, Zona Centrala Piata I.C. Dragan. Pe toata durata campaniei vor fi derulate mai multe actiuni inovative si de impact cu scopul de a informa si sensibiliza cat mai multi cetateni cu privire la fenomenul violentei in familie si de a colecta fonduri pentru sustinerea serviciilor oferite de catre APFR femeilor si fetelor victime ale violentei domestice si abuzului sexual.

 

Conferinta de lansare a sapte studii de gen
- problematica de gen in context local si national -

 

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, A.P.F.R. Timisoara lanseaza o serie de 7 studii de gen care surprind realitatea de la nivel local si national in ceea ce priveste stereotipurile si prejudecatile la adresa femeii si mentinerea diferentelor de gen la locul de munca, in sistemul de educatie si protectie sociala.

La nivelul institutiilor publice din Timisoara barbatii aflati in functii de conducere castiga cu 16.29% mai mult fata de femeile cu acelasi tip de functie. Doar 23% dintre administratorii firmelor infiintate la nivel de judet Timis in ultimii ani sunt femei. In judetul Timis, mai multe femei cu studii superioare (57.33%) nu au un loc de munca.

Craciunul vine mai repede pentru beneficiarele APFR

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania - APFR Timisoara aduce putina lumina si caldura beneficiarelor sale si copiilor acestora sarbatorind si in acest an "Craciunul beneficiarelor APFR".

 

Actiune stradala in cadrul Campaniei „16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii"


Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania - APFR Timisoara, deruleaza in 10 decembrie 2010 un eveniment stradal de informare si constientizare care incheie Campania „16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii".


In cadrul celor „16 Zile Internationale de Activism impotriva Violentei asupra Femeii" (25 noiembrie - 10 decembrie 2010) Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania demareaza o campanie in parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Timis si Inspectoratul Scolar Judetean Timis, deruland actiuni specifice de informare si constientizare.