ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/apfr/public_html/inactiv/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Ceremonia de premiere Women of Europe Awards

În data de 1 decembrie 2016, European Movement International (EMI) împreună cu European Women’s Lobby (EWL) a organizat in incinta Amazone asbl din Bruxelles ceremonia de premiere Women of Europe Awards, aflată la prima ediţie, reprezintând o nouă iniţiativă de recunoaştere şi evidenţiere a contribuţiei femeilor în promovarea la nivel naţional şi european a drepturilor femeii şi creşterea calităţii vieţii a persoanlor aflate în dificultate.

Juriul format din nume importante la nivel european în domeniile: social, cultural, mass-media, precum şi din cadrul sectoarelor politice, a declarat-o câştigătoare la categoria Woman in Action pe colega noastră Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager.

Adela Dinu este prima femeie din Europa care  primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii, în creşterea calităţii vieţii acestora prin educaţie, aducând o contribuţie semnificativă în emanciparea a mii de femei din România şi Europa. A dezvoltat o nouă abordare de management bazată pe egalitatea de gen, care a fost transmisă la peste 3.000 de femei manageri și antreprenori din Europa.

A iniţiat şi a coordonat primul proiect de lege din România în domeniul violenţei domestice care a și devenit prima lege (legea 217/2003) din țara noastră prin care se recunoaște că violența în familie este un act împotriva drepturilor femeilor.

 

Premiul a fost primit în numele Adelei de către Vasile Moldovan, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Femeii din România, care întrebat fiind, ce ar fi însemnat acest premiu pentru Adela, a spus: ”Am lucrat mai bine de 16 ani alături de Adela și cu toate acestea îmi este geu să știu ce ar fi spus ea acum. A fost o persoană atât de inovativă și surprinzătoare. A avut o inteligență extraordinară și un spirit neobosit în promovarea drepturilor femeii. Ar fi fost extrem de fericită să fie aici și v-ar fi felicitat pentru extraordinara idee de a organiza un asemenea eveniment. Ar fi fost onorată să primească acest premiu și ar fi evidențiat valoarea și importanța femeilor de pretutindeni, indiferent de rolul acestora în societate.  A considerat întotdeauna că într-o lume profund masculină este atât de necesar să promovăm modele feminine de reușită, bazate pe cooperare, solidaritate și respect. A fost cu adevărat o persoană europeană. Societatea viitorului nu poate fi altfel decât o societate bazată pe egalitate de gen, roluri și drepturi egale între femei și bărbați. Aceasta este moștenirea pe care ea ne-a lăsat-o și pe care noi, femei și bărbați împreună avem responsabilitatea să o ducem mai departe și să o lăsăm copiilor noștri și generațiilor viitoare.” Și a încheiat prin a mulțumii ”...în numele Adelei, a familiei ei, a echipei ei de la Asociația pentru Promovarea Femeii din România și în numele a mii de femei care au iubit-o și pentru care continuă să fie un model de succes, care în această seară sunt sufletește aici alături de noi – pentru ADELA!”

La cea de-a doua categorie - Woman of Power - câștigătoare a fost Margerethe Vestager, Comisar European pentru Competiție. Aceasta a dedicat premiul primit fiecărei femei care ia măsuri pentru o Europă mai bună, democratică și egală.

Gazda evenimentului a fost cunoscuta jurnalistă și moderatoare a celor mai importante evenimente ale Comisiei Europene din Bruxelles precum și din capitalele naționale din Uniunea Europeană, Jacki Davis.

Fotografii de la eveniment găsiți accesând următorul link https://www.flickr.com/photos/eurmove/sets/72157673379885503

 Dinu Adela

Poza Premiu

premiul Women of Europe Awards

Pentru informații suplimentare mă puteți contacta la datele de mai jos:

Lavinia Moldovan, specialist relații publice  

Școala Națională a Femeilor Manager

Asociația pentru Promovarea Femeii din România                                                                 

Tel.: 0356 108 800                                                                                       

Mobil: 0740 217 604                                                                                    

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.