ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/apfr/public_html/inactiv/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

 

Premiul European Valley

Faci parte dintr-o organizație care sprijină voluntarii în vederea validării competențelor dobândite sau în care se promovează idei inovative?

Acum ai șansa să promovezi voluntariatul la un alt nivel!

Competiția Europeană a organizațiilor care lucrează cu voluntari a fost oficial lansată.

Competeția se adresează acelor organizații care își vor prezinta în cel mai creativ mod proiectele de învățare, ținând cont de toate cele trei dimensiuni relevante ale unei competențe (cognitivă, afectivă și comportamentală).

Ceremonia europeană de premiere de la Marseille

Cele mai inovative trei contribuții vor fi premiate în cadrul Ceremoniei europene de la Marseille din data de 16 februarie 2016, în prezența experților în domeniul evaluării și validării competențelor. Certificatul European de recunoaștere va fi însoțit și de promovarea intense a celor 3 idei în mediul online prin intermediul website-ului proiectului.

Valley este un proiect European co-finanțat prin programul ERASMUS+ (Acțiunea heie 2: Parteneriate strategice în domeniul de tineret). VALLEY urmareste sa evidentieze aspectele invatarii in activitatea de voluntariat prin dezvoltarea unei noi abordari de promovare a voluntariatului in randul tinerilor. Competentele dobandite pe parcursul activitatilor de voluntariat sunt validate in cadrul proiectului prin LEVEL5 system.

Detalii privind proiectul si competitia gasiti pe website-ul proiectului http://valley-eu.org/ 

 

VALLEY, Sistem de Validare a Experiențelor de Învățare continuă a Tinerilor voluntari

Despre proiect

VALLEY este un proiect desfășurat pe o perioadă de 2 ani, co-finanțat din programul Erasmus+, Acțiunea 2 – Parteneriate strategice în domeniul tineretului.
VALLEY urmărește îmbunătăţirea dimensiunii de învățare în cadrul activităţii de voluntariat prin crearea unui nou model de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor ca resursă importantă de dezvoltare personală și de validare a abilităților și competențelor dobândite de aceştia pe parcursul experienței de voluntariat. Proiectul va facilita transferul acestui mod de învățare și spre alte dimensiuni ale vieții de zi cu zi a oamenilor pentru a-i ajuta să înţeleagă beneficiile globale ale serviciului de voluntariat în termeni de integrare socială și (re)angajare, participare civică, oportunități de mobilitate, etc.

Obiectivele proiectului

VALLEY are ca scop îmbunătăţirea dimensiunii de învățare în cadrul activităţii de voluntariat prin crearea unui nou model de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor ca resursă importantă de dezvoltare personală. Competențele dobândite pe parcursul activității de voluntariat vor fi validate printr-un sistem inovativ de validare – sistemul LEVEL5.

Proiectul va facilita transferul acestui mod de învățare și spre alte dimensiuni ale vieții de zi cu zi a oamenilor pentru a-i ajuta să înţeleagă beneficiile globale ale serviciului de voluntariat în termeni de integrare socială și (re)angajare, participare civică, oportunități de mobilitate, etc.
Activitățile proiectului vor implica atât tinerii care fac parte deja dintr-o activitate de voluntariat, cât și tinerii care nu au experimentat niciodată o astfel de activitate (mai ales tinerii NEETs care nu sunt încadraţi profesional, nu urmează un program de educaţie sau formare și tinerii afectaţi de migranție).

 

Prin urmare, proiectul își propune:
• să ofere o nouă abordare/perspectivă de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor ca resursă importantă de dezvoltare personală;
• să valideze competențele dezvoltate mai ales de tineri pe parcursul experienței lor de voluntariat
• să ajute tinerii să înțeleagă beneficiile globale ale voluntariatului în propria viață, în termeni de integrare socială și (re)angajare, participare civică, oportunități de mobilitate, descoperirea unor talente ascunse, etc.

Grup țintă

VALLEY vizează tinerii implicați deja în activități de voluntariat, care doresc să le fie recunoscute, validate și certificate competențele și abilitățile dobândite pe parcursul voluntariatului. În plus, proiectul va acorda o atenței deosebită tinerilor afectați de migrație și așa numiţilor tineri NEET (care nu sunt încadraţi profesional, nu urmează un program de educaţie sau formare) care nu au experiementat niciodată activități de voluntariat.

Proiectul va viza de asemenea și angajaţi ai organizațiilor care lucrează cu tineri voluntari. Cel puțin 15 angajaţi ai acestor organizaţii din toate cele 6 țări partenere, vor beneficia de instruire privind metodologia și validarea rezultatelor învățării obținute prin servicii de voluntariat.

Activitățile proiectului

Activitățile principale ale proiectului VALLEY desfășurate în perioada martie 2015 – februarie 2017 sunt:

• Desfășurarea unei cercetări privind voluntariatul tinerilor la nivel european în vederea explorării nevoilor sectorului de voluntariat
• Dezvoltarea metodologiei VALLEY conform sistemului de validare LEVEL 5 special conceput pentru a evalua competențe personale, sociale și organizaționale dobândite în contexte de învățare non-formale și informale
• Elaborarea design-ului și livrarea unui program de formare privind validarea rezultatelor învățării obținute ca urmare a activităților de voluntariat pentru cel puțin 15 angajaţi din organizații ce desfășoară activități de voluntariat în cele 6 țări partenere
• Testarea metodologiei VALLEY în rândul a cel puţin 30 de tineri din cele 6 țări partenere care vor lua parte la activități voluntare și vor aplica metodologia de validare
• Desfășurarea unui set de workshop-uri naționale pentru transfer de know-how, a unei conferințe finale și ceremonii de premiere a susținătorilor proiectului la nivel european, pentru a promova proiectul VALLEY, proiecte de voluntariat și alte inițiative de validare a rezultatelor învățării
• Dezvoltarea și promovarea unei mărci europene care să fie acordată organizațiilor de voluntariat care lucrează cu metodologia de validare VALLEY
• Crearea unei comunități europene a organizațiilor de voluntariat și a factorilor interesați, utilizând reţelele de socializare, în scopul transferului de bune practici și promovării informaţiilor de actualitate privind oportunitățile de voluntariat pentru tineri.

 

Website: www.valley-eu.org