ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/apfr/public_html/inactiv/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

alt


Investeste in oameni !
Titlul proiectului: „Sprijin femeilor discriminate pe piata muncii"
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013
Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale"
Domeniul major de interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii"

 

SPRIJIN FEMEILOR DISCRIMINATE PE PIATA MUNCII

In ciuda recentelor modificari legislative la nivel national, pe piata muncii autohtone persista sensibile inegalitati precum si actiuni de discriminare a femeilor. Se impune, astfel, prevenirea si combaterea tuturor formelor de discriminare de gen la locul de munca si, in special, acea forma de marginalizare cu caracter profesional care priveste femeile care lucreaza, numita mobbing. Termenul de mobbing se poate defini ca o serie de comportamente si acte ostile la locul de munca, realizate in mod sistematic şi continuu (cu o durata de cel putin sase luni) care vizeaza o anumita persoana, in vederea izolarii si marginalizarii acesteia. Efectele negative ale fenomenului pot fi intalnite atat la nivelul individului (deteriorarea sanatatii psihofizice, a calitatii vietii afective, relationale, profesionale), cat si la nivelul organizatiilor (alterarea atmosferei din cadrul intreprinderii, costuri cu despagubiri si inlocuirea personalului, contencios). Impactul negativ se rasfrange asupra intregii colectivitati cu costuri directe si indirecte, datorate bolii, somajului sau pensionarii premature a persoanelor implicate.

 

Obiectivul generalal proiectului este promovarea activa a principiului egalitatii de sanse prin intermediul combaterii violentelor fizice si psihologice exercitate asupra femeilor la locul de munca. 

Obiectivele specifice:

1. Initierea unei campanii de sensibilizare in privinta egalitatii de sanse concentrate pe promovarea autoreglementarii care, completand actuala lege in vigoare, angajeaza institutiile publice si intreprinderile private in prevenirea fenomenului de mobbing, eliminand tendintele de discriminare a femeilor.

2. Organizarea si desfasurarea unor cursuri de formare in scopul dezvoltarii profesionale a femeilor care se implica in sprijinirea si promovarea egalitatii de sanse si de gen.

3. Crearea unei retele interprofesionale pentru femei concretizata in un Centru de orientare si tutela a femeilor care lucreaza, proiect pilot de antreprenoriat social in randul femeilor. 

4. Contribuirea la depasirea stereotipului cultural cu privire la rolul social si statutul profesional al femeilor, pe piata muncii si in societatea din Romania.

5. Promovarea reintegrarii pe piata muncii si a incluziunii sociale a femeilor victime ale violentei si marginalizarii la locul de munca.

Parteneri:

Asociatia COLFASA, coordonator
Asociatia pentru dezvoltare si promovare socio-economica - CATALACTICA
Asociatia Agora,
Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale PRO VOCATIE
Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, A.P.F.R. Timisoara
PRODEST S.C.A.R.L., Milano
A.Vo.G., Napoli

 

DESCRIERE PROIECT CENTRU ANTI-MOBBING
EVENIMENTE CURSURI PENTRU SPECIALISTI
ACHIZITII PUBLICE                           
GALERIE FOTO
NEWSLETTER PRESA