ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA FEMEII DIN ROMANIA

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/apfr/public_html/inactiv/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

alt
"ROUTES PROJECT"
Analiza fenomenului de migratie de-a lungul secolului 20

In perioada 1 ianuarie 2009 – 30 noiembrie 2010, Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania deruleaza, in parteneriat cu alte 8 organizatii europene, proiectul “Routes Project” finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul Life Long Learning Programme Comenius Sub-Programme, Multilateral Projects si coordonat Asociatia Pixel din Italia.

Proiectul “Routes Project” isi propune crearea unei reflectii comune la nivel European cu privire la tema migrarii si integrarii, prin experimentarea unei metode innovative de studiu a istoriei imigratiei de-a lungul secolului 20. Aceasta metoda are la baza valorificarea potentialului unei noi tehnologii de schimb de informatii, prin reconstituirea, prin surse directe si interviuri, a memoriei istorice atat la nivelul tarilor care au asistat la fenomenul de emigrare, cat si la nivelul celor care au asistat la procesul de imigrare in trecut. Prin cercetarea trecutului, proiectul are in vedere dezvoltarea unor pachete educationale de training, create in acord cu cele mai eficiente metodologii de e-learning, raspunzand astfel nevoilor de interpretare si management a integrarii imigrantilor din prezent la nivelul institutilor de invatamant, sistemului de educatie la adulti si trainingurilor vocationale.

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, in colaborare cu 5 scoli din Timisoara, Liceul petadogic „Carmen Sylva”, Liceul teoretic J.L. Calderon, Liceul Teoretic Wiliam Shakespeare, Scoala Generala cu clasele I-VIII, nr.22, Scoala Generala cu clasele I-VIII, nr. 16 a initiat o ampla activitate de cercetare a fenomenului de migratie din Romania. Activitatea de cercetare implica colectarea de informatii cu privire la publicatiile si legile existente in Romania pe aceasta tema, colectarea unui numar de 10 interviuri cu emigranti si 2 interviuri cu imigranti, cat si realizarea a 2 studii de caz. Ulterior toate aceste informatii vor fi cuprinse intr-un raport national si utilizate in realizarea pachetelor educationale de training ce vizeaza facilitarea procesului de integrare al imigrantilor.

Principalele rezultate ale proiectului au in vedere o baza de date a scolilor colaboratore proiectului (din Italia, Romania, Slovenia, Anglia, Franta, Germania, Belgia), o baza de date a legilor si publicatilor existente pe tema emigratiei si a imigratiei, rapoarte istorice nationale si internationale referitoare la tema studiata, un manual on-line cu privire la procesul de integrare al imigrantilor, colectie de instrumente pentru profesori.