VALLEY, Sistem de Validare a Experiențelor de Învățare continuă a Tinerilor voluntari, urmărește îmbunătăţirea dimensiunii de învățare în cadrul activităţii de voluntariat prin crearea unui nou model de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor ca resursă importantă de dezvoltare personală și...
Campanie de informare şi conştientizare “Violenta domestica UCIDE! Implica-te si salveaza o viata” Familia este menita sa ofere siguranta si iubire. In realitate, in spatele usilor inchise, multe familii din Romania se confrunta cu situatii de violenta domestica extrema - o data...
Bucuria si inocenta copilariei serbate la evenimentul de 1 iunie - "Ziua copiilor" Copii si mame, voluntari si membri APFR Timisoara, au sarbatorit Ziua Copilului cu multe zambete, jocuri si voie buna. Au fost impartasite mesaje sincere de iubire, atat de catre mame cat si de...
Centrul de Excelență în Promovarea Femeii pe poziții calificate și înalt calificate în Sectorul Comercial Proiectul isi propune creșterea accesului femeii pe piața muncii pe poziții calificate și înalt calificate, promovand o atitudine de valorizare a rolului femeii în societate și...
De ce este APFR unica?
Pentru ca a fost prima organizatie care impreuna cu un grup de 5 avocati, procurori si judecatori a realizat un proiect de lege pe violenta domestica ce a fost prezentat reprezentantilor Parlamentului si a devenit o lege distincta (legea 217/2003).
Ceremonia de premiere Women of Europe Awards
În data de 1 decembrie 2016, European Movement International (EMI) împreună cu European Women’s Lobby (EWL) a organizat in incinta Amazone asbl din Bruxelles ceremonia de premiere Women of Europe Awards, aflată la prima ediţie, reprezintând o nouă iniţiativă de recunoaştere şi evidenţiere a contribuţiei femeilor în promovarea la nivel naţional şi european a drepturilor femeii şi creşterea calităţii vieţii a persoanlor aflate în dificultate.
Juriul format din nume importante la nivel european în domeniile: social, cultural, mass-media, precum şi din cadrul sectoarelor politice, a declarat-o câştigătoare la categoria Woman in Action pe colega noastră Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager.
Adela Dinu este prima femeie din Europa care primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii, în creşterea calităţii vieţii acestora prin educaţie, aducând o contribuţie semnificativă în emanciparea a mii de femei din România şi Europa. A dezvoltat o nouă abordare de management bazată pe egalitatea de gen, care a fost transmisă la peste 3.000 de femei manageri și antreprenori din Europa.
A iniţiat şi a coordonat primul proiect de lege din România în domeniul violenţei domestice care a și devenit prima lege (legea 217/2003) din țara noastră prin care se recunoaște că violența în familie este un act împotriva drepturilor femeilor.
Familia este menita sa ofere siguranta si iubire. In realitate, in spatele usilor inchise, multe familii din Romania se confrunta cu situatii de violenta domestica extrema - o data la 3 zile se inregistreaza un caz de omor in familie. Cel mai adesea victimele agresiunilor sunt femei, o data la 5 zile o femeie fiind ucisa in bataie!
Numarul victimelor violentei in familie este greu de cuantificat avand in vedere ca foarte multe situatii nu sunt raportate. Cele mai vizibile sunt cazurile extreme. In perioada februarie 2014 - aprilie 2015 Inspectoratul General al Politiei Romane a inregistrat 141 de cazuri de omor avand ca si cauză violenţa domestică, 13 victime fiind minori iar 82 de victime femei.