PROGRAMUL OPERATIONAL CAPITAL UMAN
Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti
Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate si sprijinirea mobilitatii lucratorilor
Prioritatea de investitii 8.iii: Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare
Obiectivul specific 3.7: Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana

Titlu proiect: “Centrul de excelenta in promovarea antreprenoriatului – IMMpact Vest”
Proiect co-finantat din Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Data de incepere: 12 ianuarie 2018
Data de finalizare: 11 ianuarie 2021
Durata: 36 luni

“Centrul de excelenta in promovarea antreprenoriatului – IMMpact Vest” este o initiativa a Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania care isi propune cresterea durabila a gradului de ocupare a persoanelor din Regiunea Vest prin sustinerea infiintarii de noi intreprinderi cu profil nonagricol in mediul urban.

Proiectul este structurat in 3 etape specifice de implementare, incluzand:
– Etapa 1. Formare profesionala (12 ianuarie 2018 – 11 ianuarie 2019)
– Etapa 2. Implementarea planurilor de afaceri finantate (12 ianuarie 2019 – 11 iulie 2020)
– Etapa 3. Program de monitorizare a functionarii si dezvoltarii afacerilor finantate (12 iulie 2020 – 11 ianuarie 2021)

In prima etapa, un numar de 350 de persoane din Regiunea Vest care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in zona urbana si au resedinta/domiciliul in mediul urban sau rural, in unul din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara vor beneficia de formare profesionala in domeniul antreprenoriatului. Programul urmeaza a se desfasura in Timisoara, jud. Timis, la sediul de implementare al proiectului din str. 1 Decembrie, nr. 69, pe parcursul a 5 zile lucratoare, la finalul carora participantii vor sustine un examen final cu scopul certificarii competentelor obtinute.

Persoanele interesate de infiintarea unei afaceri nonagricole in mediul urban vor avea posibilitatea de a primi ajutor de minimis pentru infiintarea unei intreprinderi si pentru implementarea unui plan de afaceri, in cadrul competitiei planurilor de afaceri. 40 de planuri de afaceri vor fi selectate pentru a beneficia de 40.000 euro. Persoanele a caror paln de afaceri a fost selectat vor participa la un stagiu de practica de 40 de ore, derulat in cadrul unei intreprinderi deja existente, care are domeniul de activitate similar cu cel al intreprinderii pe care intentioneaza sa o deschida.

In etapa a doua, beneficiarii ajutorului de minimis vor benefice de servicii de mentorat si consiliere/consultanta, incluzand un program de formare profesionala autorizat la nivel national pentru ocupatia de Manager (96 ore de formare), un pachet de ateliere tematice, intalniri de lucru individuale si/sau de grup, evenimente de tip mese rotunde (domeniul financiar-contabil, marketing, achiziti publice, atragerea de finantari, TIC, resurse umane), inclusiv un program de dezvoltare personala.

Modul de functionare si dezvoltare a celor 40 de afaceri infiintate va fi monitorizat in etapa a treia a proiectului.

Pentru informatii privind inscrierea in proiect, calendarul cursurilor, dar si al eveminentelor de informare puteti accesa website-ul dedicat proiectului – www.immpact-vest.ro.

Valoarea totala a finantarii: 10.826.950,75 lei
Locul de desfasurare al proiectului: Regiunea Vest (judetul Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara)

Mai multe informatii despre lansarea proiectului: Comunicat de presa lansare proiect