Marga C. Fripp – Presedinte onorific APFR

Activista in domeniul drepturilor femeii si antreprenor social
Marga Fripp are zece ani de experienta in domeniul justitiei sociale, drepturilor femeii si jurnalismului profesional. In primii ani ai tranzitiei Romaniei de la comunism la social democratie a promovat probleme privind egalitatea femeilor si capacitarea sociala. In 1995 difuzarea emisunilor ei a fost oprita din cauza portretelor critice la adresa politicii post comuniste al guvernului Iliescu.

Intre timp Marga a pus bazele si a dezvoltat o organizatie de femei “Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania (APFR)” azi fiind recunoscuta printre primele organizatii care lupta impotriva violentei in familie si pentru capacitarea femeilor in Romania. In 2000, utilizand experienta ei jurnalistica a lansat un talk-show pe tema drepturilor femeilor, o premiera in domeniu in vestul tarii. Talk-show-ul sub forma unor dezbateri privind practici discriminatorii la adresa femeilor a fost combinat cu activitatea a trei ani de advocacy care a rezultat intr-o propunere de lege inaintata în Camera Deputatilor in noiembrie 2001.

Dupa plecarea ei in Statele Unite in septembrie 2001, Marga a lucrat un an ca voluntar in Centrul de Criza pentru Viol DC si ca avocat al femeilor victime ale violului. Mai tarziu a lucrat un an ca voluntar coordonator pe Maryland pentru AmeriCorps – Serviciul National de Voluntariat.

In 2002 Marga a fondat “Empowered Women International – (EWI)” pentru a da voce femeilor straine care traiesc în zona DC Metro, prin intermediul unor workshop-uri educationale si antreprenoriale, grupuri de suport, expozitii de arta si activitati culturale si artistice.

In mai 2003, cu mai putin de doi ani dupa ce s-a mutat in Statele Unite a primit Premiul pentru Servicii si Voluntariat, din partea guvernatorului din Maryland. Marga si EWI au aparut in The Washington Post, USA Today, Alexandria Gazette, in show-ul TV “Latin Profiles” si la stirile WUSA 9. De asemenea a obtinut premiile Fundatiei Coca-Cola, USA Today si Premiul Phi Theta Kappa “2004 New Century Scholar” si a aparut in catalogul national al decanului.

In prezent lucreaza in Consiliul pentru Actiuni Gender SUA, locuind cu sotul ei si cei doi copii in Silver Spring, Maryland.